Alan Adı (Domain) Nasıl Alınır ?

Günümüzde artık alan adı almak çok kolay olsada alacağımız ismi bulmak oldukça zor hale gelmiştir. Bunun nedenlerinden ilki akla gelen tüm alan adlarının daha önceden satın alınmasından dolayı.

Alan adı internet ortamında sizin varlığınızdır örnek vermek gerekirse firmanızın veya kişisel paylaşımlarınızın internette olmasını istiyorsanız size uygun bir alan adı almanız gerekmektedir.

Alan adınızı aldıktan sonra içerik paylaşmak için içeriklerinizin depolanacağı alan olan hosting hizmetinizin de olması gerekmektedir.

  1. İsim Bulma

İlk önce size uygun bir isim bulmanız gerekmektedir örnek olarak burtinet ismini ele alabiliriz. Almak istediğiniz ismi bulduktan sonra sizden önce başkasının alıp almadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.

Alan adı kaydet

Alan Adı Kaydet sayfasından bulduğunuz ismi sorgulayabilirsiniz. Sorgulama sırasında isminize uygun uzantıyıda seçmeniz gerekmektedir.

Popüler Alan Adı Uzantıları;

  • .com
  • .net
  • .org
  • .info
  • .biz

Uzantılar almak istediğiniz ismin sonuna gelmektedir örnek olarak burtinet.com

Tüm alan adı uzantılarını ve fiyatlarını Alan Adı Fiyatları sayfamızdan görebilirsiniz.

Popüler alan adı uzantılarının her birinin bir anlamı vardır örnek vermek gerekirse .com uzantısı ticari amaçlı kullanılmaktadır eğer firmanız için alan adı alacaksanız ilk önce .com uzantısını tercih etmeniz gerekmektedir.

alan adı satın al

  1. Kayıt Aşaması

Alan adınızı bulduktan sonra sepetinize ekleyip ödemesini yapabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken hususlardan ilki alan adı kayıt sağlayıcısının icaan sertifikası olması ve güvenilir firma olması gerekmektedir. icaan sertifikası olmayan alan adı kayıt firmaları ilerleyen zamanlarda size fiyat veya alan adınızın güvenliği konusunda sorun çıkartabilir.

alan adı kaydet

Artık istediğiniz alan adına sahipsiniz son olarak yapmanız gereken alan adınızı bir hosting ile eşleştirip sitenizi yayına almak.

Web Hosting sayfasından alan adınız için indirimli hosting paketlerimizden birini alabilir ardından tek tıkla web site kurucu modülü ile sitenizi hızlı bir şekilde yayına alabilirsiniz.

Alan adları konusunda daha fazla bilgi almak için Alan Adı sayfamıza göz atabilirsiniz.

Domain Nedir?

Domain, web sitenizin internet ortamındaki kimliği, ismi olarak düşünülebilir.Kullanıcılar bu isimle sitenize ulaşacağından domain adı belirlemek oldukça önemlidir.Bir web sitesi yayınlamak için öncelikli olarak domain kaydı yapmanız gerekmektedir.

Domain alma işleminde nelere dikkat edilmelidir?

Domain alımlarında belgeli tescil edilen domainler hariç ücret iadesi yapılmamaktadır. Bazı .tr uzantılı alan adları için belge gerekmektedir.Bu domainlerin tescili ödemeden sonra gönderilecek olan belgelerin onayı gerçekleştikten sonra yapılmaktadır.

ICANN Nedir?

İnternet Tahsisli Rakamlar ve Adlar Müesseseyi ICANN, İngilizce Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, internetin iş dünyası, teknik, akademik ve kullanıcı gruplarının geniş katılımıyla oluşturulmuş kâr emeli gütmeyen bir özel sektör kuruluşudur. ICANN’ın misyonu, interneti çalıştırmak değil, aksine, merkezi bir koordinasyon gerektiren teknik, yönetimsel ve siyaset geliştirme misyonlarını koordine etmektir. İnternet alan isimleri sisteminin teknik yönetimini, IP adres alanlarının tahsisini, protokol parametrelerinin belirlenmesini ve internet ana servis sağlayıcı (root server) sisteminin idaresini koordine etmekle görevlendirilmiştir.

Bir cevap yazın