cPanel Kurulumu – Centos 7 cPanel Nasıl Kurulur?

Yenilenen fiyat politikası ile büyük bir kan kaybı yaşasa da hala dünya genelinde en çok tercih edilen sunucu yönetim panellerinden birisi cPanel’dir. Centos 7 işletim sistemine sahip bir sunucu için cPanel kurulumunun nasıl yapıldığını detaylı şekilde sizlere aktarıyoruz. Aşağıda yer alan aşamaları yerine getirerek Centos 7 üzerine cPanel kurulumunu tamamlayabilirsiniz.

Centos 7 cPanel Kurma

Öncelikle mevcut Centos 7 işletim sistemimizi güncel kernel sürümüne getirmemiz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki komutu çalıştırmanız yeterli. Güncelleme tamamlandıktan sonra yapılan değişikliklerin tam yansıması için “reboot” işlemi yapmayı unutmayın.

Yukarıdaki komutu çalıştırıp reboot yapıp bir sonraki aşamaya geçebiliriz. Bu aşamada Centos 7 Firewall ve Network Manager’i kapatacağız. İlk olarak Firewall ‘u kapatalım.

Yukarıdaki komutu çalıştırarak firewall’u kapatmış olduk. Ardından ise Network Manager’i pasif hale getireceğiz. Bunun için:

Komutunu çalıştırmanız yeterlidir. İlgili komut çalıştıktan sonra Network Manager de pasif hale geldi. Centos 7 cPanel kurulumunda sıradaki aşama ise perl’i kurmak.

Komutu ile cPanel yüklemesi için gerekli olan perl kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

cPanel kurulumundaki son işlemimiz için ise yukarıdaki komutu çalıştırmamız gerekiyor. Bu komut ile birlikte cPanel’in Centos 7 işletim sistemine kurulumu tamamlanacaktır.

https://ipadresi:2087 üzerinden kontrol panelinize giriş yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın