DirectAdmin Ücretsiz SSL Kurma [RESİMLİ ANLATIM]

DirectAdmin panelinde ücretsiz SSL kurmak isterseniz eğer sadece 2 adımda bu işlemi yapabilirsiniz.

  •  SSL kurmak istediğiniz web sitesinde User (Kullanıcı) seviyesinde oturum açınız.

  • Menüden SSL Certificates (SSL Sertifikaları) linkine tıklayınız. Görselde yer alan adımları takip ederek SSL kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

  • Çok fazla alt alan adınız (subdomain) bulunuyorsa SSL ayarlarınızı aşağıda yer alan görseldeki gibi düzenleyip SSL isteğinde bulunabilirsiniz. Bu şekilde daha öncesinde oluşturmuş olduğunuz ve yeni oluşturacağınız tüm alt alan adları (subdomain) için SSL aktif etmiş olacaksınız.

OLASI HATALAR

SSL seçenekleri arka uçtan yüklenemedi veya Bu etki alanı için SSL etkinleştirilmemiş hatası alıyorsanız aşağıdaki alanın resimdeki şekilde olması gerektiğine dikkat edin.

  • Hesap Yönetimi > Etki alanı yönetimi > Etki alanınızın üstüne tıklayın > Güvenli SSL kısmını aktif duruma getiriniz. Sonrasında tekrar SSL Sertifika Yönetimi kısmından işlem yapabilirsiniz.
  • SSL isteğinde bulunmadan önce HTTP yönlendirmesi ile SSL kullanımı dayatılsın seçeneği aktif ise kapalı duruma getirin.

Hala SSL almıyorsa; https://intodns.com/ sitesinden alan adınızın kırmızı bir dns kaydı varsa onu düzeltmeniz gereklidir.

intoDNS Üzerinden DNS Hatalarını Çözme

Bir cevap yazın