Kurumsal Mail Nedir? İşletmeler için Kurumsal Mail Önemi

Günümüz kurumsal iletişiminde mail kullanımı büyük bir paya sahiptir. İşletmeler arasında, müşteri – işletme arasındaki iletişimde mail kullanılmaktadır. Fakat kullandığınız mail sistemindeki en ufak bir hata, birçok problemi beraberinde getirebilir. Bu yazımızda kurumsal mail kavramına değinerek, işletmelerin kullanması gereken mail altyapılarının özelliklerini detaylı şekilde aktardık.

Kurumsal Mail Nedir?

Bir işletmenin, mailleşme işlemleri için kullandığı altyapıya kurumsal mail denir. @siteadi.com şeklinde kurum sitesi kullanılarak sağlanan mail altyapısı için kimi zaman mevcut sunucular kullanılırken kimi zaman özel mail sunucuları kullanılabilir. Fakat bir kurum için önemli olan mail için özelleştirilmiş sunucularda barınmaktır.

Kurumsal Mail Özellikleri Nelerdir?

Kurumsal mail sistemleri ile standart sistemler arasında birçok benzerlik bulunurken, özellikle güvenlik - sürdürülebilirlik açısından kurumsal mail özel imkanlara sahiptir.

Özel IP Kullanımı

İşletmeniz için kullanacağınız mail sisteminde özel IP tanımlaması oldukça önemlidir. Paylaşımlı IP kullanan servislerde, birden fazla kullanım olduğu için ilgili IP’nin SPAM servisleri tarafından blackliste alınması muhtemeldir. Fakat sadece size ait olan özel IP’i sadece siz kullanacağınız için, spam filtrelerine takılma ihtimaliniz minimuma düşecektir.

Spam Koruması

E-Mail’in hayatımıza girmesinden bu yana SPAM olarak nitelendirilen mailler %100 oranında maalesef engellenemedi. Her geçen gün gelişen koruma filtrelerine rağmen yine ekranlarımıza spam mailler gelebilir. Fakat, mail sunucuları bu konuda gerekli optimizasyonu sağladığı takdirde SPAM mail engelini %99 seviyelerine kadar çıkarabilir. Özellikle kurumsal mail kullanımında bu optimizasyonların yapılması şarttır. Spamexperts gibi pek çok eklenti bu amaç için varlıklarını gösteriyor.

Sorunsuz Depolama

Outlook, Thunderbird gibi 3. parti yazılımlar ile gelen – giden maillerinizi local cihazınıza kaydedebiliyor ve yedeğinizi alabiliyorsunuz. Fakat sadece ilgili cihazınızda bu mailleri görüntüleyebileceğiniz için olası veri kayıplarında geçmiş maillerinize erişim sağlayamayacaksınız. Fakat kurumsal mailler sorunsuz depolama imkanı sağlayarak, seneler boyunca maillerinizin sunucularda barınmasına olanak tanır. Ayrıca periyodik yedeklemeler ile, olası sorunlarda geriye dönük işlemler gerçekleştirilebilir.

BurtiNET Kurumsal Mail Hizmeti

BurtiNET İnternet Hizmetleri olarak işletmelerin internetteki varlığında büyük bir paya sahibiz. Bu bağlamda kurumsal hosting hizmetimizde kurumsal mail servisi barındırmakta, sorunsuz mail alışverişi için gereken tüm işlemleri sizin yerinize gerçekleştirmekteyiz. %100 güvenlikli sunucularımız, SSD disk teknolojisi ve yüksek sistem özellikleri ile hizmetinizde.

Bir cevap yazın