WHMCS Nasıl Kurulur? WHMCS Kurulumu Yapma

Başta hosting – sunucu firmalar olmak üzere pek çok sektöre entegre edilebilen WHMCS, günümüzde milyonlarca kişi tarafından kullanılmakta. Özellikle piyasada bulunan on binlerce modülü ile özelleştirilebilir hale gelen WHMCS ‘yi sitenize kurmak istiyorsanız, gerekli kurulum talimatlarını yerine getirmelisiniz. BurtiNET olarak bu yazımızda WHMCS nasıl kurulur? sorusuna cevap veriyor ve sizlere WHMCS kurulumu yapma konusundaki aşamaları aktarıyoruz.

Öncelikle WHMCS tarafında bir lisans koduna sahip olmanız gerekiyor. Bu yüzden, gerekli lisans anahtarını alın.

Ardından WHMCS dosyalarını, resmi siteden indirin.

İndirmiş olduğunuz WHMCS kurulum dosyalarını public_html veya http_docs dizinleri içine atın.

Aktarım işlemi tamamlandığında sitenizi açın ve kurulum aşamalarına geçin.

İlk olarak sözleşmeyi imzalamamız gerekiyor. Kullanım şartlarını içeren bu sözleşmeyi “I AGREE” butonuna tıklayarak kabul edebilirsiniz.

Ardından sunucunuzun ve özelliklerinizin uygunluğu test edilecek. Eğer “Configuration File” olumsuz sonuç vermiş ise, kurulum dosyalarınıza giderek configuration.new.php dosyasını configuration.php olarak değiştirin. Sayfayı yenilediğiniz zaman ilgili hata da ortadan kalkacaktır.

Continue” butonuna basarak bir sonraki aşamaya geçin.

Bir sonraki aşamada ise sizden Lisans anahtarınız istenecek ve Veritabanı bağlantısı için gerekli bilgileri girmeniz gerekecek. Bu detayları da girdikten sonra tekrar “Continue” butonuna tıklayın.

Son aşamada sizden yönetici detayları için birkaç bilgi istenecek ve bu alanları da doğru şekilde doldurduktan sonra kurulum işleminiz tamamlanacaktır.

KURULUM TAMAMLANDIKTAN SONRA INSTALL KLASÖRÜNÜ SİLMEYİ KESİNLİKLE UNUTMAYIN!

Bir cevap yazın