cPanel – Google Search Console Doğrulaması Yapma

Google Search Console, eski adıyla Webmaster Tools daha önceki yıllarda site uzantısı ile kayıt kabul etmekteydi. Örneğin http:// ve https:// şeklinde iki kayıt oluşturmanız hatta www. ‘li veya www.’siz iki kayıt oluşturmanız gerekiyordu. Haliyle tek bir alan adının kontrolü için 4 farklı kullanıcı üzerinde işlem yapmanız gerekiyordu. Fakat Search Console ile birlikte büyük bir güncelleme geldi ve alan adı kaydıyla bu işlemler tek bir hareketle yapılabiliyor.

Fakat Google Search Console alan adı doğrulamasında sizlerden TXT kaydı talep etmekte. Ekranda yer alan değer üzerinden TXT kaydı oluşturmanız gerekiyor. Peki cPanel’de Google Search Console doğrulaması yapmak için gereken TXT kaydını nasıl ekleyebiliriz ? Aşağıdaki talimatları yerine getirerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Öncelikle Google Search Console üzerinden alan adımızı ekliyoruz ve ekranda eklememizi istediği TXT kaydını kopyalıyoruz.

Ardından cPanel yönetim paneline giriş yapıyoruz ve “Etki Alanları” menüsünde bulunan “Zone Editor” seçeneğine tıklıyoruz.

Karşımıza gelen ekrandan ilgili site adresinin yanında yer alan “Yönet” butonuna tıklayın.

Açılan sayfadan “Kayıt Ekle” butonuna tıklayarak TXT kaydını oluşturmaya başlayabiliriz.

TİP bölümünü “TXT” olarak belirleyin.

Valid Zone Name bölümüne siteadresi.com. (sonunda nokta var) değerini girin.

Text alanına ise Google tarafından size verilen kayıt değerini yapıştırın ve kaydedin.

TXT kaydınız oluşturuldu. Fakat işlemlerin yansıması kimi zaman birkaç dakika kimi zaman birkaç saat alabilir. Bu hususta beklemeniz ve aralıklarla deneme yapmanız gerekmektedir.

 

Bir cevap yazın