cPanel Kullanıcı Hesabında Oturum Açma

cPanel’e bir kullanıcı olarak oturum açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. Ancak, cPanel’e erişim yöntemi hosting sağlayıcınıza ve hesap türünüze bağlı olarak değişebilir. Bu içerik burtinet üzerinde barınan cPanel hizmetleri için rehber olarak hazırlanmıştır. Aşağıdaki adımlar genel bir rehber olarak düşünülmelidir.

cPanel Reseller/WHM Hizmetinde Oturum Açma

Reseller/WHM hizmetinize giriş yapmanın birkaç yolu bulunmaktadır. Aşağıdaki adımları takip ederek reseller hizmetinize giriş yapabilirsiniz.

Burtinet Kontrol Paneli Üzerinden Giriş

  • my.burtinet paneli Ana Sayfası üzerinde yer alan Aktif Ürün/Hizmetler kısmında giriş yapmak istediğiniz hizmeti bulunuz. Sağ tarafında WHM’ye Giriş Yap butonuna tıklayarak Reseller hizmetinize giriş yapabilirsiniz.

  • my.burinet panelinde yer alan menüden Hizmet > Ürünlerim alanına geçiş yapınız. WHM üzerinden oturum açmak istediğiniz hizmetin üstüne tıklayın. Hizmet detay sayfasına giriş yaptıktan sonra sol tarafta İşlemler sekmesi altında WHM’ye Giriş Yap butonuna tıklayarak hizmetinize giriş yapabilirsiniz.

  • https://sunucuadres.com:2087/ üzerinden WHM hizmetinize giriş yapabilirsiniz. Giriş bilgileri ve giriş URL adresi satın alma işlemi sonrasında otomatik mail adresinize gönderilmiş olacaktır. Giriş bilgilerinizi mail adresinizde bulamazsanız yukarıdaki adımları takip ederekte giriş yapabilirsiniz. Bilgilerinizi öğrenmek için talep açabilirsiniz.

cPanel Reseller/WHM Üzerinden Kullanıcıda Oturum Açma

  • WHM üzerinde oturum açtıktan sonra sol tarafta arama kısmına Hesapları Listele (List accounts) yazınız. Genellikle oturum açtıktan sonra Favorites kısmından da bu alana hızlıca erişim sağlayabilirsiniz.

  • Hesapları listele kısmında oturum açmak istediğiniz kullanıcının sağ tarafında yer alan cPanel logosuna tıklayarak ilgili kullanıcıya giriş yapabilirsiniz.

cPanel Kullanıcı Hesabında Oturum Açma

  • Burtinet üzerinde tekli hosting hizmetiniz bulunuyorsa yine my.burtinet paneli Ana Sayfası üzerinde yer alan Aktif Ürün/Hizmetler kısmında giriş yapmak istediğiniz hizmeti bulunuz. Sağ tarafında cPanel‘e Giriş Yap butonuna tıklayarak Hosting hizmetinize giriş yapabilirsiniz.

  • https://sunucuadres.com:2083/ veya https://alanadiniz.com:2083/ üzerinden Hosting hizmetinize giriş yapabilirsiniz. Giriş bilgilerinizi mail adresinizde bulamazsanız yukarıdaki adımları takip ederekte giriş yapabilirsiniz. Bilgilerinizi öğrenmek için talep açabilirsiniz.
cPanel oturum açma

Eğer giriş yapma konusunda sorun yaşıyorsanız, hosting sağlayıcınızın destek ekibi ile iletişime geçerek yardım alabilirsiniz. Her hosting sağlayıcısının cPanel’e erişim yöntemleri birbirinden farklı olabilir.

Bir cevap yazın