DirectAdmin FTP Hesabı Oluşturma

DirectAdmin kontrol paneli, web sitenizi yönetmek için kullanılan güçlü bir araçtır. Bu kontrol paneli üzerinden FTP (File Transfer Protocol) hesapları oluşturarak, sitenize dosya aktarımı yapabilir ve içerikleri güncelleyebilirsiniz. Bu yazıda, DirectAdmin üzerinde adım adım FTP hesabı oluşturmayı öğreneceksiniz.

Adım 1: DirectAdmin’e Giriş Yapın

Web tarayıcınızı kullanarak DirectAdmin kontrol paneline giriş yapın. Genellikle “http://alanadi.com:2082” veya “http://IP_adresi:2082” şeklinde erişim sağlayabilirsiniz. Erişim sağlayamazsanız eğer hizmetiniz aktif olduğunda size gönderilen mailden panel giriş bağlantınıza ve bilgilerinize ulaşabilirsiniz Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.

Adım 2: FTP Hesapları Menüsüne Erişim Sağlayın

Sol tarafta Yönetim Panosu üzerinden Hesap Yönetimi altında yer alan “FTP hesapları” veya benzer bir isme sahip bir seçeneği bulun ve tıklayınız. Bu araç, FTP Hesaplarınızı yönetmenizi sağlar.

Adım 2: FTP Hesabı oluşturun

FTP Hesapları kısmına giriş yaptıktan sonra aslında daha önceden oluşmuş bir FTP hesabı olduğunu göreceksiniz. DirectAdmin de kullanıcı hesabı oluşturken girmiş olduğunuz kullanıcı adı ve şifreyle FTP üzerinden bağlantı kurabililirsiniz. Eğer kullanıcı hesabı şifrenizi unuttuysanız DirectAdmin Kullanıcı Hesabı Şifresi Değiştirme blog içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Biz burada yeni bir FTP hesabı oluşturacağımız için sağ tarafta yer alan İşlemler > FTP hesabı ekle butonuna tıklayın.

Olası Hatalar: Eğer FTP hesabı ekle butonu gözükmüyorsa FTP hesap oluşturma sınırına ulaşmışsınız demektir. Ayrıntılılar kısmında kaç tane FTP hesabı oluşturduğunuz ve limiti gözükmektedir. İlgili kullanıcıda daha fazla FTP Hesabı oluşturmak için kullanıcıya tanımladığınız pakette FTP hesapları limitini yükseltip tekrar kontrol ediniz.

FTP Hesabı Ekle kısmında FTP kullanıcı adı ve şifresini belirleyiniz. Etki alanında yer alan tüm klasörlere erişimi olmasını istediğim için etki alanı seçip kaydediyorum. İhtiyacınıza göre alt kısımdan hangi klasörlere erişim sağlayacağını belirleyebilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra FTP hesabınızı başarılı bir şekilde oluşturdunuz. Filezilla programı üzerinden FTP bağlantısını gerçekleştirebilirsiniz.

Bir cevap yazın