DirectAdmin Kullanıcı Hesabı Askıdan Çıkartma/Alma

DirectAdmin ‘de kullanıcı hesabı nasıl askıdan çıkartılır ve alınır? Bu içeriğimizde DirectAdmin Kontrol Panelinde kullanıcı hesabını askıya almayı ve çıkartmayı anlatacağız.

Adım 1: DirectAdmin Kontrol Paneline Girin

İlk olarak, DirectAdmin Reseller hesabınızla giriş yapın. Bu genellikle “https://sunucu_ip_adresi:2082” veya “https://alanadiniz.com:2082” şeklinde bir adres olacaktır. Kullanıcı adı ve şifrenizi girerek DirectAdmin paneline erişin.

Adım 2: Kullanıcılar Kısmına Giriş Yapın

DirectAdmin kontrol paneline giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan Yönetim Panosu üzerinden Bayi Tarafına tıklayın. Bayi kısmında Hesap Yönetimi > Kullanıcılar alanına geçiniz.

Adım 3: Kullanıcıyı Askıya Alma

Kullanıcılar alanında askıya almak istediğiniz kullanıcıyı başındaki kutucuğa tıklayarak seçiniz. Seçim işlemlerini tamamladıktan sonra üst kısımda yer alan Askıya Al (Suspend) butonuna tıklayarak kullanıcıyı askıya alabilirsiniz.

Kullanıcının askıya alındığını Kullanıcı Adının sağında yer alan ünlem işaretinden anlayabilirsiniz.

Adım 4: Kullanıcıyı Askıdan Çıkartma

Kullanıcıyı askıdan çıkartmak için ise yine aynı şekilde askıdan çıkartmak istediğiniz kullanıcıyı seçip üst kısımdan Askıdan İndir (Unsuspend) butonuna tıklayarak askıdan çıkartma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bir cevap yazın