vCenter VCSA IP IPv6 Yapılandırması Hataları Çözümü

Eğer aldığınız hata: VMware vCenter sunucusu vcsa IP IPv6 yapılandırmasının ayarlanması başarısız, IP yapılandırmasına izin verilmiyor ise çözümü bu makalede

 

VMware vCenter sunucusu VCSA ip yapılandırmasını yeniden yapılandırırken bu sorunla en az bir kez karşılaşmış olabilirsiniz. (F2) Özel sistemlerde IP yapılandırma değişikliklerine izin verilmez. Burada vCenter Appliance konsolundayım ve bazı IP yapılandırmalarını değiştirmek istiyoruz.

 

IP Yapılandırmasını Configure Management Network içinde değiştirip kaydettikten sonra, ip/ipv6 yapılandırmasının ayarlanması başarısız oldu: (‘IP yapılandırmasına izin verilmiyor’,) hatası alıyoruz.

 

Bu sorunu çözmek için SSH aracılığıyla VCSA’ya bağlanın veya ESXi/vCenter’dan web konsolunu açın, ardından oturum açmak ve terminal ekranını konsola geçirmek için aynı anda alt + F1 tuşlarına basın. Başarılı bir oturum açtıktan sonra, kabuk komutunu yazın ve enter tuşuna basın (kabuk erişimi root’a verilir).

/opt/vmware/share/vami/vami_config_net adresinde bulunan vami komutunu yazın ve IP’yi değiştirmek için Enter’a basın, aşağıdaki yapılandırma menüsünü göreceksiniz.

 

IP’yi değiştirmek ve eth0 IP adresi ataması için menü 6’ya gidip IP adresini buna göre yapılandıracağız. IPv6’yı devre dışı bıraktığımdan, eth0’ı net.ipv6.conf.disable_ipv6=1 ağ parametresiyle yeniden yapılandırıyor. Ardından, varsayılan ağ geçidini değiştirmek için 2. seçeneği kullanın. Tüm IP konfigürasyonları aynı şekilde yapıldıktan sonra mevcut konfigürasyonu (Shift-PgUp/PgDown) görüntüleyin ve 1 numaralı menü ile programdan çıkın. IP’yi VCSA’da bu şekilde yapılandırabilirsiniz.

Bir cevap yazın