WHM’den Hosting ve FTP Şifresi Nasıl Değiştirilir? FTP Bilgilerim Nedir?

cPanel Nedir?

cPanel, bir web hosting yönetim panelidir. Bu yönetim paneli sayesinde, bir web hosting hesabına sahip olan kullanıcılar web sitelerini barındıran sunucular üzerinde çeşitli ayarlar yapabilir ve bu sunucuları kolayca yönetebilirler. cPanel, web hosting sağlayıcıları tarafından sunulan bir hizmet olup, genellikle bir web hosting hesabı satın alındığında birlikte verilir.

cPanel, bir web hosting hesabına sahip olan kullanıcıların web sitelerini barındıran sunucular üzerinde çeşitli ayarlar yapabilmelerini sağlar. Örneğin, kullanıcılar cPanel aracılığıyla web sitelerini barındıran sunucuya dosya yükleyebilir ve bu dosyaları düzenleyebilirler. Ayrıca, cPanel sayesinde kullanıcılar web sitelerine ait veritabanlarını yönetebilir ve bu veritabanlarına erişebilirler.

cPanel Hosting ve FTP Şifresi Nasıl Sıfırlanır?

Sol menüden List Accounts’a tıklayın. Ardından ilgili hosting hizmetni bulup yanındaki + tuşuna basın. Ardından Change Password alanı açılır. Yeni şifrenizi girip Change tuşuna basınız. Ardından şifreniz değişecektir.

 

FTP Bilgilerim nedir?

İlgili görselde üstte gördüğünüz IP Address yazan kısımdaki yer Sunucu adresidir. Username yazan kısım ise kullanıcı adınızdır. Şifrenizi zaten bildiğinizi varsayıyoruz.

Bir cevap yazın