Alan Adı İçin Özel NS Oluşturma

11 0

Alan adı için özel bir ad sunucu (NS) oluşturmak istiyorsanız, alan adınızı barındıran kayıt sağlayıcınızın kontrol panelini kullanarak bunu yapabilirsiniz. Burtinet için işte adım adım bir rehber:

  • my.burtinet kontrol paneli üzerinden Alan Adı > Alan Adlarım bölümüne geçiş sağlayın. Düzenlemek istediğiniz alan adına tıklayın.

  • Alan adı yönetim sayfasına giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan Yönet penceresinden Özel Nameserver’lar bölümüne tıklayın.

  • Bir İsim Sunucusu kaydet bölümünden oluşturmak istediğimiz ns adreslerini girip kaydediyoruz.
    • IP Adresi bölümüne web siteleriniz hangi sunucuda barınıyorsa o sunucunun IP adresini yazmanız gerekiyor. ns1.burtinetdemo.pw – ns2.burtinetdemo.pw olarak oluşturuyorum. Siz istediğiniz isimle oluşturabilirsiniz. Genellikle NS adresleri ns olarak başlamaktadır.

  • Özel NS oluşturma işlemleri bu kadardır. Sonrasında ilgili alan adının NS adreslerini, oluşturmuş olduğumuz NS adresleriyle güncelliyoruz.

DNS Yayılma işlemleri kısa süre içerisinde gerçekleşmektedir. Bazen bu süre 24-48 saati bulabilmektedir. Yönlendirme işlemini yaptıktan sonra belirli saat aralıklarla intodns.com veya whatsmydns.net gibi sitelerden kontrol edebilirsiniz.

Yukarıdaki görselde gördüğünüz gibi Özel NS adresi oluşturma işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşmiş gözüküyor.

Bir cevap yazın