cPanel Özel NS Adresi

cPanel Reseller hosting için kendinize özel NS adresleri oluşturmanız için WHM Reseller panel ve Alan adınızı aldığınız DNS Yönetimi panelininden  işlem yapmanız gerekmektedir.

Anlatımda örnek olması için burtinet.us domain adresimizi kullanacağız sizlerde kendi domain adresinize göre ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir.

BurtiNET üzerinden reseller aldığınızda sistem tarafından otomatik gönderilen hizmet bilgisi maili içerisinde IP adresiniz yer almaktadır, özel ns kaydı için size mail ile gönderilen IP adresini kullamanız gerekmektedir.

1. Alan Adı DNS Panelinen Özel NS Kaydı OLUŞTURMA

Bu aşamada alan adınızı aldığınız firmada bulunan DNS Yönetimi içerisinde buluanan Ns Kaydı, Ad Sunucusu veya Nameserver Kayıt sayfasından aşağıdaki ayarları girmemiz gerekiyor.

ns1.burtinet.us – 185.165.46.65
ns2.burtinet.us – 185.165.46.65

 

2.Oluşturulan Özel Ns Adresine YÖNLENDİRME

Özel ns kaydınızı oluşturduktan sonra alan adınızı bu kayıtlara yönlendirmeniz gerekmektedir.

ns1.burtinet.us
ns2.burtinet.us

3. cPanel & WHM Panel Üzerinden Özel NS Kaydı

Alan adı panelindeki ayarlarımızı bitirdik sıra cPanel & WHM panel tarafındaki ayarları yapmamamız gerekmektedir, WHM panelimize giriş yaptıktan sonra Basic WebHost Manager® Setup  sayfasından özel ns kayıtlarımızı girmemiz gerekiyor.

ns1.burtinet.us
ns2.burtinet.us

4. cPanel & WHM Panel Üzerinden NS & A Kaydı

Son olarak alan adı firmasında eklediğimiz domain ve ip kaydının sunucu tarafından da desteklenmesi için cPanel & WHM panel üzerinde Edit DNS Zone sayfasından aşağıdaki kayıtlar girilir.

ns1.burtinet.us   A  185.165.46.65

ns2.burtinet.us   A  185.165.46.65

burtinet.us  NS ns1.burtinet.us

burtinet.us  NS ns2.burtinet.us

Kontrol

Tüm adımları uyguladıktan sonra max 12 saat içerisinde kayıtlarınız aktif hale gelir, kayıtların aktif  ve sorunsuz olduğunu aşağıdaki bağlantılardan kontrol edebilirsiniz.

http://intodns.com/

https://www.whatsmydns.net/#NS/

Bir cevap yazın