cPanel Reseller Kullanıcı Ekleme Sorunu

98 0

cPanel Reseller hizmetinde kullanıcı ekleme limitini henüz doldurmamanıza rağmen kullanıcı eklerken hata alıyorsanız büyük ihtimal disk alanını problemi yaşıyorsunuzdur.  Kullanıcı oluştururken size verilen disk alanına dikkat etmelisiniz.

Eğer cPanel 5 hizmetini tercih ettiyseniz, 20GB disk alanı ile 5 kullanıcı hesabı oluşturabilirsiniz. Ancak, bir kullanıcıya 20GB disk alanı tahsis ettiyseniz bir sonraki kullanıcıyı eklerken hata alabilirsiniz. Bu yüzden kullanıcılara ayırdığınız disk alanını sitelerinizin kapladığı alana göre ayarlamalısınız.

  • Görselde gördüğünüz gibi 30 Kullanıcı hesabı limitine sahip Reseller hesabında 20 kullanıcı oluşturulmuş. 10 Kullanıcı hesabı daha eklenebilmektedir. Fakat Disk alanı kısmında 8.5GB gibi bir yer kalmış.

Daha fazla hesap ekleyebilmeniz için burada kontrol etmeniz gereken sitelerinize tanımladığınız disk alanlarıdır. Aşağıdaki görselde reseller hizmetinde yer alan bazı kullanıcıların disk alanları yer almaktadır. Gördüğünüz gibi 719MB yer kaplayan siteye 40GB disk alanı tanımlanmış. Bu da daha fazla kullanıcı ekleminizi engellemektedir. Burada yapmanız gereken kullanıcıya tanımladığınız paketin disk alanını düzenlemeniz.

Paket düzenleme hakkında daha fazla bilgi için;

cPanel’ de Nasıl Paket Düzenlenir ?

cPanel Kullanıcı Paket Yükseltme/Düşürme hakkında daha fazla bilgi için;

cPanel Kullanıcı Paket Yükseltme/Düşürme

Kullanıcı hesabı oluşturma hakkında bilgi almak için;

cPanel/WHM Yeni Kullanıcı Oluşturma

Sorununuz hala devam ediyorsa destek talebi oluşturarak teknik destek ekibimizden yardım alabilirsiniz.

 

 

Bir cevap yazın