cPanel’ de Nasıl Paket Düzenlenir ?

Öncelikle Edit a Package (Bir Paket Düzenle) sayfasına giriyoruz.

 

Açılan sayfa da düzenlemek istediğimiz paketi seçiyoruz ve edit butonuna basıp devam ediyoruz.

 

Burada düzenlemek istediğimiz bilgiler yer alıyor peki bunların anlamları nedir?

-Disk Space Quota(Disk Alanı): Web sitesinin kullanabileceği toplam disk alanını belirtir. Bu kota aşılırsa web sitesi ve e-posta hizmetleri kesintiye uğrayabilir.

-Monthly Bandwidth Limit(Aylık Bant Genişliği Sınırı): 1 ay içerisinde sitenin kullanacağı trafik limitini belirler. Sınır, her ayın ilk gününde sıfırlanır. Bu sınır aşıldığında web sitesine erişilemez. Bu hatayı verir; “509 Bandwidth Limit Exceeded”.

-Max FTP Accounts(Maks. FTP Hesabı Sayısı): Web sitesi için oluşturulacak FTP hesabı kotasını belirtin. Genellikle bu sınır 2 olarak belirlenir.

-Max Email Accounts(Maks. E-posta Hesabı Sayısı): Oluşturulabilecek maksimum e-posta hesabı sayısını belirtin.

-Max Quota per Email Address: Her e-posta hesabı için oluşturulacak maksimum disk alanını belirtin.

-Max SQL Databases(Maks. SQL Veritabanı Sayısı): Hosting hesabı için oluşturulacak en fazla SQL Veritabanı sayısını belirler.

-Max Sub Domains(Maks. Alt. Etki Alanı Sayısı): Sub Domain yada alt alan adı olarak da tanımlanmaktadır. Eğer var ise websitenize ait alt etki alanlarının alt limitini belirler. Örnek olarak test.burtinet.com gibi.

-Max Parked Domains(Maks. Bekletilen Etki Alanı Sayısı):  En fazla eklenebilecek park alan adı sayısını belirtir.

-Max Addon Domains(Maks. Eklenti Etki Alanı Sayısı): Addon Domain veya Eklenti Etki alanı olarak adlandırılır. Bu özellik bayi yazılım paketinde kullanılırsa, barındırma hizmetinin paylaşılan diskini, indeks düğümünü ve CPU limitini kullanır ve kaynak tüketimine neden olur. Bu nedenle, her web sitesini ayrı bir barındırma hizmeti olarak açmanızı ve alt sözleşme olarak açmanızı öneririz.

 

Paket düzenleme işlemi bittikten sonra save changes butonuna tıklayarak yaptıklarımızı kaydedebiliriz.

Paket düzenleme veya oluşturma işlemini tamamladıktan sonra paketi bir sitemize tanımlamamız gerekiyor bunun için aşağıda ki adımları takip edebilirsiniz;
İlk olarak WHM panelinizden sol menüde bulunan Upgrade/Downgrade an Account (Bir Hesabı Yükseltme/Düşürme) sayfasına gidiyoruz.
Upgrade/Downgrade an Account (Bir Hesabı Yükseltme/Düşürme) sayfasında ki arama butonuna paketini değiştirmek istediğimiz domain adresini yazıyoruz ve Modify(Değiştir) butonuna tıklıyoruz.
Son olarak paketimizi seçip aşağıda ki Upgrade/Downgrade (Yükseltme/Düşürme) butonuna tıklıyoruz ve artık paketimizi sitemize atamış olduk.

 

Bir cevap yazın