CyberPanel Nasıl Kurulur? CyberPanel Kurulumu

Bir önceki yazımızda sizlere CyberPanel hakkında bilgi verdik (görüntülemek için tıklayın). Açık kaynak kodlu ve OpenLiteSpeed destekleyen CyberPanel’in kurulumu oldukça basittir. Gerekli sistem gereksinimlerini karşıladıktan sonra kolaylıkla kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda sizler için CyberPanel kurulum aşamalarını detaylı şekilde aktardık.

CyberPanel Kurulumu Nasıl Yapılır?

Öncelikle sunucumuzun sistem gereksinimleri aşağıdaki gibi olmalıdır.

Centos 7.x
Python 2.7
1024MB veya üstü RAM
10GB Disk Alanı

Ardından sunucumuza SSH üzerinden bağlanalım ve sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapalım.

  • Kurulum için gerekli yazılımları SSH üzerinden yüklememiz gerekiyor. Bunun için:
  • Linux işletim sistemlerinde güvenlik için bulunan SELinux ‘u pasif hale getirmeliyiz. Bunun için:
Komutu ile SELinux dosyasını nano üzerinden açın ve SELINUX=disabled şeklinde güncelleyin. Yaptığınız değişikliği kaydetmeyi unutmayın. ( ctrl + x + e + enter tuş kombinasyonu ile)

  • Reboot komutu ile sunucumuzu yeniden başlatalım.
  • SSH bağlantısını tekrardan yaptıktan sonra CyberPanel kurulumuna başlayabiliriz. Aşağıdaki komutu çalıştırın:
Bu komutu çalıştırarak kurulum işlemlerini başlatıyoruz. Ekrana bazı seçenekler gelecek, bu seçenekleri aşağıdaki gibi ilerletmeniz gerekiyor.

  1. Install CyberPanel, Install Plugins ve Exit seçeneklerinden ilkini seçeceğiz. Bu yüzden ekrana “1” yazarak devam edelim.
  2. Install CyberPanel with OpenLiteSpeed, Install CyberPanel with LiteSpeed Enterprise ve Exit seçenekleri gelecek. Biz yine ekrana “1” yazarak devam edeceğiz.
  3. Install minimal service for CyberPanel? sorusu için evet diyeceğiz ve ekrana “Y” yazarak işleme devam edeceğiz.
  4. CyberPanel admin şifresi belirleme ekranı gelecek. “d” ve ardından entera basarak sistem tarafından default atanan şifreyi seçebilirsiniz. Şifre 1234567 olur.
  5. Buradan sonraki gelen tüm sorulara “Y” diyerek kurulum aşamalarının sonuna geleceğiz.

Yukarıdaki beş aşamayı da tamamladıktan sonra CyberPanel kurulum işlemleri tamamlanacaktır. Fakat kurulum yaklaşık 30 dakika sürebilir. Sunucu sistem özelliklerine göre bu değer değişiklik gösterecektir.

Kurulum ve yükleme işlemleri tamamlandığında CyberPanel yönetim panelinize erişebilirsiniz.

Yukarıdaki bilgiler ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş işleminin ardından şifrenizi kesinlikle değiştirmelisiniz. https://ipadresi:8090/users/modifyUsers linki üzerinden direkt olarak kullanıcı detaylarını düzenleyebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın