DirectAdmin Kullanıcı Paketi Oluşturma

DirectAdmin, web hosting hizmeti sunanlar için oldukça popüler bir kontrol panelidir. Kullanıcılarınıza özelleştirilmiş web hosting paketleri sunmanızı sağlayan DirectAdmin, işinizi kolaylaştırır ve müşteri memnuniyetini artırır. Bu yazıda, DirectAdmin kullanıcı paketi oluşturmanın adımlarını adım adım inceleyeceğiz.

Adım 1: DirectAdmin’e Giriş Yapın

DirectAdmin giriş sayfasını açınız ve admin hesabınızı kullanarak giriş yapınız.

Adım 2: Bayi Tarafına Geçin ve Kullanıcı Paketlerine tıklayın

Admin hesabınıza giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan Yönetim Panosu (Control Panel) alanından Bayi kısmını seçiniz. Hesap Yönetimi (Account Users) altında yer alan Kullanıcı Paketleri (Manage User Packages) alanına giriş yapınız.

Adım 3: Yeni Kullanıcı Paketi Oluşturma

Kullanıcı Paketleri (Manage User Packages) alanındayken sağ tarafta yer alan Paket Ekle (Add Package) yazan butona tıklayarak işleminize devam ediniz.

Adım 4: Paket Özelliklerini Belirleme ve Oluşturma

Kullanıcı paketini tanımlayacağınız sitenin özelliklerine göre paket özelliklerini belirlemeniz gerekli. Özellikleri belirledikten sonra en alt kısımda yer alan Paket adı kısmınıda doldurup Kaydet butonuna basarak paketinizi oluşturunuz.

Kullanıcının DNS Yönetimi, SSL kurulumu ve PHP ayarları gibi kısımlara erişebilmesini istiyorsanız eğer paket oluştururken bu alanları aktif ediniz.

Bir cevap yazın