DirectAdmin Reseller Kullanıcı Ekleme Sorunu

36 0

DirectAdmin Reseller hizmetinde disk alanı limitini henüz doldurmamanıza rağmen kullanıcı eklerken hata alıyorsanız büyük ihtimal paket disk alanı problemi yaşıyorsunuzdur.  Kullanıcı oluştururken size verilen disk alanına dikkat etmelisiniz.

Burtinet DirectAdmin Reseller hizmeti satın alındığında toplamda 100 GB disk alanı verilmektedir. Paket oluştururken 100GB disk alanına dikkat etmeniz gereklidir. Şöyle bir örnekle durumu açıklayalım;

Oluşturduğunuz pakete 10GB disk alanı tanımladığını düşünelim. Sonrasında Reseller hesabınıza 10 adet kullanıcı hesabı eklediniz ve bu paketi tanımladınız. 11. hesabı eklemeye çalıştığınızda hata alırsınız çünkü kullanıcılara ayrılan disk alanlarının toplamı 100GB ’ı geçmiş olacaktır.

Bu yüzden sınırsız olarak disk alanı tanımlaması yapamazsınız. Ekleyeceğiniz sitelerin kapladığı alana göre paketlerinizi oluşturmanız gereklidir.

Aşağıdaki görselde gördüğünüz gibi reseller hizmetinde 2 adet kullanıcı hesabı eklidir. İki kullanıcı için ayrılan toplam disk alanı 60GB ‘dır ve kapladığı alan 200KB civarıdır. Kırmızı ile seçili kısımda sol tarafta yer alan değer kullanıcı hesabının kapladığı alan, sağ tarafta yer alan ise ayırdığımız disk alanıdır. İçinde herhangi bir veri olmayan site için 50GB disk alanı belirlemişiz. Bizim ise toplamda 100GB disk alanımız bulunmaktadır.

50GB disk alanına sahip yeni bir kullanıcı hesabı eklemeye çalıştığınızda aşağıda yer alan görseldeki hata ile karşılaşacaksınız. Çünkü Daha öncesinde ekli olan kullanıcıların toplam disk alanı 60GB olduğu için yeni kullanıcı ile beraber toplam disk alanı 100GB geçmiş olacaktır.

Böyle bir hata ile karşılaşırsanız eğer yapmanız gereken hesaplara ayırdığınız disk alanlarını revize edip daha fazla hesap ekleme işlemini gerçekleştirmenizdir. Sizlere önerimiz 100MB yer kaplayan bir site için 250 veya 300MB gibi bir disk alanı belirlemenizdir. Sonrasında alan yetersiz kalırsa kullandığı paketi değiştirip 1GB gibi bir alan belirleyebilirsiniz. DirectAdmin Reseller hizmetinizde sınırsız kullanıcı paketi oluşturabilirsiniz. 100MB, 200MB, 500MB, 1GB veya 5GB gibi paketler oluşturarak hizmet yönetimini daha da kolaylaştırabilirsiniz. Aşağıda yer alan bağlantıları ziyaret ederek paket oluşturma, düzenleme ve yükseltme/düşürme hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

DirectAdmin Kullanıcı Paketi Oluşturma

DirectAdmin Kullanıcı Paketi Düzenleme

DirectAdmin Kullanıcı Paket Yükseltme/Düşürme

Bir cevap yazın