Reseller (Bayi) Hosting Nedir?

BurtiNET İnternet Hizmetleri müşterileri için paylaşımlı web hosting, kurumsal hosting ve reseller (bayi) hosting imkanları sunmaktadır. Peki sunmuş olduğumuz reseller (bayi) hosting ne anlama geliyor ve hangi amaçlar için kullanılır? Bu yazımızda sizlere reseller hosting nedir sorusuna cevap vererek detaylı bir şekilde ilgili hizmeti aktarmaya çalışacağız.

Reseller (Bayi) Hosting Nedir?

Web hosting paketlerinde tek bir site barındırabilirsiniz veya etki alanı imkanınız var ise alt dizinlerinize farklı web siteleri de barındırabilirsiniz. Fakat tüm siteler tek bir panel üzerinden yönetilir ve tanımlanan RAM – CPU değerlerini ortak olarak kullanır. Bunun dışında PHP versiyonlarından inodes limitlerine kadar pek çok hususu da ortak olarak kullanır. Bu da birden fazla web sitesi barındırmak isteyenler için büyük bir olumsuzluktur.

Reseller (Bayi) Hosting, tüm sitelerinizi ayrı bir panel (örneğin cPanel > WHM) üzerinden yönetebileceğiniz, her bir sitenin farklı yönetim paneline sahip olduğu ve her bir site için ayrı ayrı RAM – CPU değerlerinin atandığı hizmetlerdir. Kimi bayi hosting paketleri belirli sınırda siteyi barındırabilirken kimi hizmetlerde de hesap sayısında herhangi bir sınır bulunmamaktadır.

Neden Reseller (Bayi) Hosting Seçmeliyiz?

Yukarıda da kısaca aktardığımız gibi reseller hostingin, bireysel web hostinglerden pek çok farkı bulunmaktadır.

  • Birden fazla web siteniz var ise tek bir panel üzerinden değil, hepsini ayrı ayrı paneller üzerinden yönetirsiniz.
  • RAM, CPU, inodes gibi limitleri ayrı ayrı tanımlandığı için hosting hizmetinizi büyük bir yükten kurtarır.
  • Müşterileriniz için hesaplar oluşturabileceğiniz için, siteler arasındaki geçişlerde güvenlik ve imkan sağlayabilirsiniz.
  • Bir web sitenize girecek virüs, bayi hosting hizmetinizdeki diğer siteleri etkilemeyecektir ve bu da büyük bir güvenlik önlemi haline gelecektir.
  • Tüm sınırlamalar hesap için ayrı ayrı tanımlandığı için (örneğin mail saklama kapasitesi vb.) bir sitenin yüksek faaliyetleri diğer siteleri etkilemeyecektir.

Tüm bu hususları düşündüğümüzde birden fazla web sitesi barındıracağınızı düşünüyorsanız reseller (bayi) hosting tercih etmenizi BurtiNET İnternet Hizmetleri olarak tavsiye etmekteyiz.

Bir cevap yazın