Hosting Nedir ?

Hosting Nedir ?

Hosting , yaptığınız bir web sitesini yayınlamanız için gereken site dosyalarınızı depolayacağınız bir alandır. Örnek vermek gerekirse , projeniz için bir domain (alan adı) satın aldınız burtinet.com olarak ele alalım. Tarayıcıya burtinet.com yazdığınız zaman erişim yapmaya çalıştığınızda hosting devreye giriyor. Hosting hizmeti satın alarak alan adınız ile tarayıcıdan girdiğinizde karşınıza  çıkmasını istediğiniz görüntünün dosyalarını hosting alanınıza atarak sitenize tarayıcı üzerinden erişim yapmaya çalıştığınızda hosting alanına attığınız dosyalar tarayıcı üzerinden açılacaktır.

Tabi bunun öncesinde domain(alan adı) kayıt firmasından hostinginiz için DNS yönlendirmesi yapmanız gerekmektedir.

Hostingler Paketleri Nelerdir ?

Hosting paketleri firma’dan firmaya göre değişkenlik göstermekte olup , başlıca hosting paketleri şunlardır;

  • Web Hosting
  • Reseller Hosting
  • WordPress Hosting
  • Opencart Hosting
  • Kurumsal Hosting
  • eMail Hosting
  • Radyo Hosting

Kullanım alanınız için özel olarak konfigure edilmiş paketlerden birini satın alarak başlıyabilirsiniz.

WordPress Hosting

WordPress hosting , günümüzde en çok tercih edilen kolay web sitesi yapma yazılımı olan WordPress için özel olarak oluşturulmuş hosting paketidir.

Kurumsal Hosting

Kurumsal bir firmanız var , bu firmanız için web sitesi yaptırdınız ancak sitede yavaşlık , veya çalışan personelleriniz için mail hesapları açmanız gerekmektedir. Böyle durumlar için kurumsal firmaların tercih zorluğu yaşamaması için oluşturulmuş paket ismidir.

Linux Hosting

Linux hosting ; PHP , MySQL kullanan web siteleriniz için performans ve uyumluluk için tercih edilmesi gereken paketlerdir. Bu paketlerde Windows tabanlı yapmış olduğunuz (Asp) siteler çalışmaz.

Windows Hosting

Windows hosting, linux hosting’in tersine PHP , MySQL web sitelerinizi kullanamayacağınız , sadece ASP.NET gibi windows dilleri ile yazılmış web sitelerinizi çalıştırabileceğiniz bir hosting hesap türüdür.

Bir cevap yazın