WordPress 403 Hatası Nasıl Çözülür ?

403 hatalarının esasen izin hataları olduğunu biliyoruz. Ama aslında, bu hatanın üç yaygın nedeni vardır;

  1. Birisi dosya ve klasör izinlerinizi değiştirmiş olabilir. Nadir durumlarda, dosya düzenlendiyse, sunucu tarafı değişiklikleri bu hataya neden olabilir.
  2. Bozuk .htaccess dosyası. Bu dosya, WordPress’e barındırdığı sunucularla nasıl etkileşime gireceğini söyler ve dosyalara ve dizinlere nasıl erişileceğine ilişkin talimatlar sağlar.
  3. Eklenti sorunu. Bazı WordPress güvenlik eklentileri, web sitenizi korumak için IP adreslerini engellerken biraz pervasız olabilir. Bu tür bir eklenti kullanıyorsanız, 403 hatasının kaynağı bu olabilir.

Çoğu durumda bu sorunları tek tek çözmek 403 hatasını çözmek için yeterlidir. Sorunları çözmeye başlamadan önce yedeğinizi almayı unutmayınız.

 

1- Eklentileri Devre Dışı Bırakmak

Admin paneline erişiminiz varsa, lütfen Eklentiler sekmesini tıkladıktan sonra sahip olduğunuz tüm güvenlik eklentilerini devre dışı bırakın. 403 hatası bundan sonra hala çözülmediyse ikinci yönteme geçebilirsiniz.

2- .Htaccess Dosyanızı Yeniden Oluşturmak

Daha önce de belirttiğimiz gibi, .htaccess dosyası WordPress’e sunucu ile nasıl etkileşime gireceğini söyler. Ayrıca, burada yer alan talimatlara göre WordPress kurulumundaki belirli dosya ve dizinlere kimlerin erişebileceğini de belirler. Başka bir deyişle, web sitenizin sağlığı için hayati önem taşır. .htaccess dosyalarını kullanarak her türlü şeyi yapabilirsiniz. Şimdi dosyamızı orijinal durumuna sıfırlayarak 403 hatasına neden olabilecek değişiklikleri geri alacağız. Bunu yapmak için lütfen aşağıdaki talimatları izleyin;

Dosya Yöneticisinden public_html dosyanıza girin .htaccess dosyasını bulun ve sağ tıklayıp düzenle butonuna basın.

Eski .htaccess dosyanızın yedeğini aldıktan sonra aşağıda belirttiğimiz kodları dosyanızın içeriğine yapıştırın ve kaydedin.

Burada ki kodlar wordpressin çalışması için gerekli en basit kod dizinleridir. Bunlara rağmen hala siteniz açılmıyorsa son adıma geçin.

3- WordPress Dosya Yetkilerinizi Kontrol Edin ve Düzenleyin

Her kodun anlamını anlamadan dosya ve klasör izinlerinizi düzenlememek önemlidir. Aksi takdirde kendinizi büyük bir güvenlik açığının içinde bulabilirsiniz.

İlk olarak, FTP üzerinden sunucunuza giriş yapın ve aşağıdaki talimatları izleyin;

public_html klasörünü açın. Klasördeki tüm öğeleri seçin ve sağ tıklayın ve Dosya İzinleri’ni tıklayın. Değeri bulun ve 755 olarak düzenleyin, ancak pencereyi kapatmayın. Alt klasörlere de uygula kutusunu işaretleyin ve Yalnızca klasörlere uygula’yı seçin, ardından Tamam’ı tıklayın. public_html dizinindeki tüm dosya ve klasörleri seçtikten sonra sağ tıklayıp dosya izinleri ekranına dönün. Değeri 644 olarak değiştirdikten sonra Alt klasörlere uygula kutusunu işaretleyin ve Yalnızca dosyalara uygula seçeneğini işaretleyin. değişiklikleri kaydedin.

Yukarıda yaptığımız işlemlerden sonra siteniz hala 403 hatası veriyor ise destek talebi açarak bize ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın